Nu er den gal i endnu et ministerium. Justitsministeren har ikke styr på politiet og deres ulovlige instrukser til minkavlerne, om at slå deres besætninger ned.

Justitsminister Nick Hækkerup har udtalt, at han ikke kan huske, om han har læst det materiale, som han har fået udleveret i forbindelse med udryddelsen af minkerhvervet. Det er godt nok korttids hukommelse, som ikke er en minister værdig. 

Måske kan han så heller ikke huske, at han har udstedt instrukser til politiet om at kontakte minkavlerne og politiets brug af action card. Man kan jo have sine tvivl, om ministeren er sin opgave voksen. Det kan jo også være, at ministeren er undskyldt for denne del af sit hukommelsessvigt, hvis det i virkeligheden måske  er  en ordre fra Statsministeriet og dermed Mette F om at igangsætte action card eksekveringen. 

Mette F har jo en udsøgt fornemmelse for, hvornår man skal gemme sig bag andre ministre og at gemme sig inkognito i rumdragt hos en minkavler, som netop var offer for Mette F’s ulovlige instrukser. Tænk at man kunne få en minkavler til at stå model til dette cirkus.

Det er en skam, at man benytter politiet til at udføre ulovlige instrukser og ikke vil være ved – eller ikke kan huske – hvilke instrukser, der er givet og af hvem. Trist at ministeren ikke vil deltage i en tilbundsgående undersøgelse og det kan vel tyde på, at der er ikke er rent mel i (mink)posen.

Lennart Hartmann Nielsen

Folketingskandidat for Venstre

Tåstrup Kredsen