Endnu en minister har løget over for offentligheden. Forsvarsminister Trine Bramsen har decideret stukket en løgn om Beredskabsstyrelsens og dennes værnepligtiges involvering i aflivningen af mink.

Denne skandale vil ingen ende tage. Først Mette F, derefter Mogens Jensen, så Nick Hækkerup og nu Trine Bramsen har alle fornægtet lovbrud i forbindelse med deltagelse i udryddelsen af mink i landet.

Trine Bramsens løgn har forårsaget det ret usædvanlige, at værnepligtige ved Beredskabsstyrelsen har set sig nødsaget til at sende et åbent brev, hvori de informerer, at de tilsyneladende modtaget en ordre om at medvirke til aflivning og nedgravning af mink. Dette sætter unægtelig ministeren i et rigtigt dårligt lys. Man skulle ellers tro, at hun var blevet klogere oven på sin håndtering af FET skandalen. Men ak hun har intet lært.

Der har på lige fod med alle de andre lovbrud Regeringen har gennemført heller ikke i dette ministerium været hjemmel til at indsætte beredskabsstyrelsen til denne opgave.

Denne egenrådige og lovbrydende regering må da snart selv kunne se, at de er helt ude af trit med lovgivningen. Hvor mange chancer skal den have? Over én kam så kan man da i hvert tilfælde sige, at der er konsensus omkring det at bryde loven i flere ministerier. Gad vide, om de satser på at være den mest lovbrydende regering nogensinde. Det er godt nok mange ministre, der syntes, at det er helt i orden at se stort på loven.

Det nytter desværre ikke med at indkalde de forskellige ministre i samråd, da de enten svarer helt i skoven eller henviser til en kommende undersøgelse. Lad os håbe, at dette kan blive undersøgt helt til bunds i alle de involverede ministerier.

God jul og lad os alle håbe, at det bliver den siddende regerings sidste i spidsen for Danmark. 

Lennart Hartmann Nielsen, 

Folketingskandidat for Venstre i Tåstrup Kredsen.